top of page
IMG-20210301-WA0003.jpg

Advies 
&
project begeleiding

getec-emmen.jpg

Getec-park Emmen

Groenleven

De Eekhoorn Zwaagdijk

Schipper Solar

Eenhoorn.jpg
1719405535124.jpeg

Greenbox Hengelo

Koolen energy projects

1719407574836.jpeg

Om de toren Utrecht

Kemkens Solar

images_89ba3c3bb8caa950b5f31ca05f96bd27.webp

Coa schepen Zaandam

Zonneman

IMG_8121.JPG

Windhond Tegelen

Kemkens Solar

Projectbegeleiding

Onder andere bij onderstaande projecten heeft Shesolar begeleidt,  geadviseerd en materialen mogen leveren.

Strippenkaart

De strippenkaart kun je inkopen op basis van hulp(uren). Zodra je advies nodig hebt neem je contact met mij op. Ik ga voor je aan de slag en haal de gewerkte uren af van jouw tegoed op de strippenkaart. 
Voorbeelden van werkzaamheden die geregeld voorkomen:

-Hulp nodig bij het checken van het bestek
Wat zijn de eisen m.b.t. de blikseminstallatie? Vaak staat er in een bestek informatie over de blikseminstallatie en aan welke eisen deze moeten voldoen. Maar ook met het AC gedeelte moet rekening gehouden worden, wat staat daar over in? Kom je er niet uit of heb je geen tijd om dat bestek door te worstelen? Stuur het bestek door en ik reageer met wat de eisen zijn & hoe je dat zo snel mogelijk, met de juiste materialen dient te installeren.

-Je hebt een discussie met de blikseminstallateur of klant 
Stel je voor, je hebt een mooi project opgeleverd( met bestaande blikseminstallatie) maar uit de Scope 12 komt dat de juiste vereffening niet is toegepast of er zijn geen SPD´s aan de AC-zijde geplaatst. Nu wil de klant jou voor de kosten op laten draaien want jij hebt als laatste een aanpassing gedaan aan de installatie... Wat dan? Dit komt echt heel vaak voor! Ik help je natuurlijk graag om mee te kijken wat er allemaal in de installatie aanwezig is, welke normen er van toepassing zijn en wat jouw aandeel er al dan niet in zou moeten zijn.

Zo zijn er tal van voorbeelden te noemen wat uitzoekwerk vereist waar ik bijvoorbeeld met foto´s, een bestek en de normen aan de slag moet. Voor mij zo gedaan en jij weet zeker dat je de juiste oplossing en/ of producten te pakken hebt.

Strippenkaart

Nadat de opdracht duidelijk is en ik heb de gegevens maak ik een inschatting van de tijd die ik er aan kwijt ben en laat ik jou dat vooraf weten.

Na akkoord ga ik aan de slag.

prijzen per uur

Projectbegeleiding

Bestaande installaties:

Persoonlijk advies & begeleiding nodig bij een groot project? Wil je dat wij mee ga naar de schouw om ter plekke te kijken hoe de situatie is en wat jou als PV installateur aan kosten staat te wachten?

Natuurlijk doen wij dat dan graag.

                                                                      Waar wij  o.a. mee meedenken/ meekijken:

  • De situatie van de blikseminstallatie (welke klasse blikseminstallatie ligt er op het dak)​

  • Wat dien je te doen voor de potentiaalvereffening

  • Wat is de situatie in de rest van de installatie (AC zijde i.v.m. bijvoorbeeld energetische coördinatie)

  • Waar komen de omvormers te hangen en waar moet je dan op letten

Ook om te helpen bij de juiste plaatsing van de stringbox bij de omvormer en kabelmanagement kunnen wij een plan maken, hieronder een aantal voorbeelden.

PVbox, stringbox
Stringbox installatie, PV box
stringboxen, pvbox

Nieuwe installaties:

Solar edge
Project, stringboxen, PVbox

Na ontvangst van de omgeving foto´s bekijk ik wat de beste opties zijn qua stringboxen en teken deze in. Ik geef tips voor plaatsing, rekening houdend met de Scope 12 en natuurlijk de normeringen.

Voorbeeld advies rapport

Voor een groot project in september 2022 kreeg ik de opdracht om alles m.b.t. de LPS, vereffening en SPD´s uit handen te nemen. Na diverse overleggen kwam dit advies eruit:

bottom of page