top of page

Aarding en vereffeningsmaterialen

DEHN

Kan de conform DIN EN 62305-3 berekende scheidingsafstand(50cm) niet worden behouden, bijv. op een metalen dak, of van de onderconstructie naar de blikseminstallatie?  Dan moet een bliksembeveiliging-potentiaalvereffening worden uitgevoerd. 

De metalen componenten moeten zo bliksemstroombestendig met de bliksembeveiligingsinstallatie worden verbonden. Eveneens moeten de in het gebouw ingebrachte kabels, worden aangesloten op daartoe geschikt aardingsaansluitpunt.

 

Aansluitpunten van een bliksembeveiligingsinstallatie worden hiervoor niet geschikt geacht! (712.542.5 )

Draadgoot/LPS klem

Voor een snelle montage aan de draadgoot dia Ø3mm naar Alu draad Ø8mm (LPS=blikseminstallatie)

DEHN Uniklem M8

Uni aardingsklem M8 Rd8-10mm+4-50qmm .Parallelle connector bliksembeveiliging. Geschikt voor Ronde geleider, aansluitdoorsnede 4..50 mm², klembereik ronde geleiders 8-10 mm,

Materiaal roestvrij staal, Oppervlaktebescherming onbehandeld.

DEHN Uniklem M10

Uni aardingsklem M10 Rd8-10mm+4-50qmm .Parallelle connector bliksembeveiliging. Geschikt voor Ronde geleider, aansluitdoorsnede 4..50 mm², klembereik ronde geleiders 8-10 mm,

Materiaal roestvrij staal, Oppervlaktebescherming onbehandeld

Vertind massief aarddraad

Voor de potentiaalvereffening van de installatie met de onderconstructie & LPS in diverse afmetingen te krijgen. Ook de vereffeningsgeleider die wordt bevestigd aan de onderconstructie moet parallel aan de DC-bekabeling naar de omvormer worden gevoerd.

Verschillende aardinglitzes

Bestaande uit 6mm2 of 16mm2 met kabelschoentjes of draadgootklemmen. Op deze manier kan je op een snelle maar veilige manier potentiaalvereffening maken.

Aardrail K12 zwart

Aardrail voor buiteninstallaties, UV bestendig en halogeenvrij, 6 aansluitpunten met ´snap-on´ systeem

Aardrail K12 grijs 

Aardrail voor binneninstallaties, halogeenvrij, 6 aansluitpunten met ´snap-on´ systeem

bottom of page